Albert + claim
Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR
Banner

Mendelova univerzita a Albert společně posilují české rybářství. Zákazníkům k Vánocům nabídnou certifikovaného kapra

Rybáři z Mendelovy univerzity v Brně spolu s obchodním řetězcem Albert spojili síly s cílem posílit udržitelnost chovu ryb v České republice. Nová iniciativa letos poprvé představuje certifikaci „Udržitelný chov ryb," která se bude uplatňovat na rybářské podniky dodávající ryby a rybí produkty do obchodního řetězce Albert. Tato prestižní certifikace garantuje spotřebiteli nejen českost a tradiční způsob chovu i výlovu ryb, ale také kvalitní maso.

Mendelova univerzita vyvinula tuto certifikaci ve spolupráci s Albertem na základě přísných kritérií, která zahrnují desatero zásad nutných pro získání a držení certifikace. Jedná se o významný milník nejen pro Albert, ale také pro celé odvětví rybářství v České republice. Certifikace znamená, že ryby, které Albert nabízí svým zákazníkům, jsou chovány s ohledem na životní prostředí. Zákazníci mohou mít jistotu, že si vybírají ryby, které jsou nejen chutné, ale také udržitelné.

Důležitost udržitelného chovu ryb

Iniciativa je pod záštitou Rybářského sdružení ČR, které již dlouho podporuje zachování rybničního bohatství a tradičního rybářství v České republice. „Naši předkové přetvořili mnohdy neúrodnou krajinu a vytvořili tak z naší země rybníkářskou velmoc, která nemá v Evropě obdoby. Posláním rybářů i celé naší společnosti by proto měla být služba rybničnímu bohatství dochovanému z minulých století jako odkaz předků, zachování přírodních hodnot rybníků spolu s řádnou péčí o obsádky ryb," uvedl Lukáš Harabiš z oddělení Rybářství a hydrobiologie na Mendelově univerzitě v Brně.

Spolupráce Mendelovy univerzity s Albertem

„Albert je hrdý na svou spolupráci s Mendelovou univerzitou v Brně, s Rybářským sdružením ČR a jejich rybáři. Společně jsme se zavázali k podpoře udržitelného chovu ryb v České republice a zajištění kvalitních, lokálních rybích produktů pro naše zákazníky. Certifikace Udržitelný chov ryb nám umožňuje nabídnout zákazníkům ryby, které jsou nejen chutné, ale také jejich chov a výlov je šetrný k životnímu prostředí," uvedl manažer kvality v Albertu, Dušan Bergr.

Udržitelný chov ryb je klíčovým faktorem pro ochranu našich vodních ekosystémů a zajištění, že budoucí generace budou moci vychutnávat čerstvé a kvalitní ryby. Albert se tímto stává vzorem pro ostatní obchody a podniky v České republice, kteří chtějí přispět k udržitelné budoucnosti. Hraje také důležitou roli v propagaci a distribuci certifikovaných rybích produktů, což zajišťuje snadný přístup pro zákazníky v celé České republice. Albert rovněž zavazuje své dodavatele ryb k dodržování stanovených kritérií certifikace.

Desatero

 

certifikat kapr  kapr ucastnici

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek