Albert + claim
Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR
Banner

Prodejny Albert po celém Česku se zúčastní jarní Sbírky potravin. Obchodník zapojí také dětské domovy

I letos mohou zákazníci řetězce Albert přímo ve 114 prodejnách přispět do tradiční Sbírky potravin. Jarního kola každoroční iniciativy se účastní 63 hypermarketů a 51 supermarketů Albert a s přebíráním darů opět pomohou dobrovolníci včetně zástupců dvou desítek dětských domovů. Zákazníci svými dary podpoří matky samoživitelky, seniory, sociálně ohrožené nebo právě děti v dětských domovech.

Jarní Sbírka potravin se koná v sobotu 13. dubna od 8 do 18 hodin. Během nákupu ve 114 prodejnách Albert po celé republice budou zákazníci potkávat dobrovolníky v zástěrách s logem Sbírky potravin, kterým mohou věnovat trvanlivé jídlo či drogistické zboží. Prostřednictvím sítě potravinových bank pak budou dary předány rodinám i jednotlivcům ve vážné hmotné nouzi. Mezi příjemce pomoci ale patří také dětské domovy.

„V jarních sbírkách darují naši zákazníci pravidelně desítky tun potravin pro potřebné. Letos vyhlásila federace zvláštní podporu matkám samoživitelkám, a proto očekáváme zvýšené dary v oblasti dětské výživy a plen. Jsme rádi, že již čtvrtou sbírku se k nám připojí také dobrovolníci z dětských domovů, kteří obsadí 16 prodejen Albert,“ říká Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert a dodává: „Účast na potravinové sbírce je další ze série malých pomocí, které jim může Albert díky potravinovým bankám zprostředkovat kromě celoroční a mnohaleté pomoci prostřednictvím Nadačního fondu Albert.  Všem dárcům i dobrovolníkům za jejich dobrosrdečnost předem děkujeme.“

Kvalitnější a zdravější jídlo pro děti

Dobrovolníky letos opět vyšle také Dětský domov Přerov. „Do potravinové sbírky se zapojujeme počtvrté a jsme vděční, že nám Albert pravidelně umožňuje naši účast. Sbírka nám pomáhá vyrovnat se se zvyšujícími cenami potravin a díky získání základních trvanlivých potravin můžeme našim dětem dopřát kvalitnější a zdravější jídlo, přispívající k jejich přirozenému vývoji. Z potravin nám nejvíce pomáhají také oleje a těstoviny, děti by zmínily sladkosti. Z drogerie oceníme především prací prášky, sprchové gely a šampóny. Všem zákazníkům patří velké poděkování, velmi si vaší pomoci vážíme,“ doplňuje Luděk Doležel, ředitel Dětského domova Přerov.

Cílem Sbírky potravin je poukázat na okolnost, že zatímco i v naší společnosti trpí někteří lidé nedostatkem, celkově se s potravinami stále výraznou měrou zejména v domácnostech plýtvá. Albert je přitom mezi maloobchodníky lídrem v úsilí o omezování plýtvání jídlem. Kromě účasti na jarní a podzimní Sbírce potravin Albert přispívá potravinovým bankám průběžně, ostatně je již několik let největším firemním dárcem České federace potravinových bank a pro letošní rok se zavázal k daru 3 800 tun potravin.

Seznam prodejen Albert zapojených do aktuálního kola Sbírky potravin je k dispozici na https://www.albert.cz/sbirka-potravin-2024.

Sbírka potravin

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek