Albert + claim
Newsroom
Informační servis společnosti Albert ČR
Banner

V Albertu běží program stáží již 16 let. Důležité je, jak firma ke studentům přistupuje

Stáže jsou oblíbeným způsobem získávání nových zkušeností či dovedností. Pro firmy jsou signálem, že absolvent, který se hlásí do zaměstnání, má zájem, získal určitou praxi a povědomí, jak to ve společnostech chodí. Strávit léto na stáží se rozhodla i desítka vysokoškoláků v rámci programu Summer Internship, který organizuje Albert. Studenti dostali na starost samostatné projekty a stali se součástí zaměstnaneckých týmů.

„U studentů, kteří k nám na stáž přichází, vidíme velký zájem naučit se něco nového, uplatnit teoretické poznatky ze školy v praxi a zařadit se do našich týmů. Proto se k nám rovnou hlásí na konkrétní samostatné projekty, které víme, že v rámci firmy dál využijeme. To pro ně představuje velkou dávku motivace. Stejně jako začlenění mezi zaměstnance a podpora kolegů a mentorů při plnění úkolů,“ vysvětluje Ctirad Nedbálek, personální ředitel obchodů Albert.

To potvrzuje díky své zkušenosti i Dan Svoboda, který pracuje na terénním výzkumu k aplikaci Můj Albert, v týmu digitech: „Na mé stáži je nejtěžší na ni pořád nemyslet. Práce mě tak naplňuje, že i ve volném čase přemýšlím, co by šlo zlepšit. Jak jsem totiž zjistil, tak i já jako stážista mohu něco změnit, a to i v tak velké firmě, jako je Albert.“ A dodává: „Těší mě, že mému šéfovi a buddymu záleží na mém projektu, podporují mě a jsou k dispozici vždy, když je potřebuji.“

Mentoři se o stážisty starají a pomáhají jim posouvat jejich projekty dál. „Líbí se mi, že se nám manažeři věnují, konzultují s námi postup a máme možnost být částečně součástí i jiných projektů,“ popisuje Veronika Koucká z Vysoké školy ekonomické v Praze, která pracuje v oddělení operativy na konkrétních projektech zlepšování zákaznické zkušenosti.

Veronika zároveň oceňuje možnost práce z domova, pracovní notebook a mobilní telefon a využívání služebního vozu pro její pracovní cesty. Dana zase překvapilo příjemné pracovní prostředí.  

Dynamika retailu

Šířka záběru, rychlost a dynamičnost retailu mnohé studenty tak zaujme, že se s ním rozhodnou spojit svou další kariéru. Během šestnácti ročníků prošla programem Summer Internship více než stovka studentů z různých vysokých škol ekonomického i dalších směrů. Stáže pro ně představují také příležitost k získání trvalé práce.

stáže

Přečíst předešlý článek
Přečíst další článek